سه‌شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۲
۰ نفر

سه اثر شاخص در حوزه درس اخلاق از حضرت امام خمینی(ره)، آیت‌الله آقامجتبی تهرانی و آیت‌الله مجتهد تهرانی، نمونه‌های شاخصی از آثار منتشره در حوزه درس اخلاق هستند که بیشترین مخاطبان را در طی سال های اخیر داشته اند.

درس اخلاق

همشهری آنلاین- گروه فرهنگی: داشتن اخلاق خوب و سلوک رفتاری مناسب با همه بندگان خدا، یکی از ویژگی‌های ممتاز هر انسانی است که اغلب از سیرت پاک آدمی و آموزه‌های دینی و عرفانی سرچشمه می گیرد و آدمی را به جایگاه رفیع انسانی نزدیک می کند. در این زمینه کتاب های متعددی چاپ و منتشر شده که در این بخش، سه عنوان کتاب در حوزه درس اخلاق از حضرت امام خمینی(ره)، آیت‌الله آقامجتبی تهرانی و آیت‌الله مجتهد تهرانی معرفی شده است.

اخلاق خوب از کجا سرچشمه می گیرد؟

چهل حدیث

کتاب«چهل حدیث» اثری در حوزه عرفان و اخلاق از حضرت امام خمینی (ره) است که سوی انتشارات کتابستان چاپ و منتشر شده است. کتاب حاضر خلاصه ای از کتاب چهل حدیث حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه و شالوده ای از شرح سی و پنج حدیث گرانبهای آن است که فرصت بهره برداری از نکات اخلاقی، عرفانی و حکمت های نهفته در احادیث معصومان را برای جوانان و عموم فراهم آورده است. نویسنده خوش قلم و شاعر توانا حجه الاسلام جواد محدثی، کتاب «چهل حدیث» امام خمینی(ره) را که شرح مفصل سی و سه حدیث اخلاقی و هفت حدیث اعتقادی است، با قلمی روان، ساده‎نویسی و خلاصه کرده تا عموم مردم بویژه دانش‎آموزان به راحتی از این اثر ارزشمند معنوی و اخلاقی، بهره‎مند شوند. در بخشی از این کتاب ارزشمند می‌خوانیم: «و بدان ای عزیز که عزم و اراده قویه در آن عالم خیلی لازم است و کارکن است. میزان یکی از مراتب بهشت، که از بهترین بهشتهاست، اراده و عزم است که انسان تا دارای اراده نافذه و عزم قوی نباشد، دارای آن بهشت و مقام عالی نشود. در حدیث است که وقتی اهل بهشت در آن مستقر گردند، یک مرقومه از ساحت قدس الهی جلت عظمته صادر گردد برای آنها به این مضمون: «این کتاب از زنده پایدار جاویدان است به سوی زنده پایدار جاویدان. من چنانم که به هرچه بفرمایم بشو می شود، تو را نیز امروز چنان کردم که به هرچه امر کنی بشود می شود.» ملاحظه کن این چه مقامی و سلطنتی است و این چه قدرتی است الهی که اراده او مظهر اراده الله شود. کسی که اراده اش تابع شهوات حیوانی باشد و عزمش مرده و خمود باشد به این مقام نرسد.»

اخلاق خوب از کجا سرچشمه می گیرد؟

ادب الهی

کتاب پنج جلدی«ادب الهی» از آثار ارزشمند استاد اخلاق، آیت‌الله آقامجتبی تهرانی است که از زمان انتشار همواره مورد توجه مخاطبان مباحث اخلاقی در جامعه اسلامی قرار گرفته است. ماجرای شکل‌گیری این اثر ماندگار به این صورت است که آیت‌الله آقامجتبی تهرانی در سال های پایانی عمر شریفش، مباحثی را پیرامون تربیت نفس و دیگران مطرح کرده‌اند، این بیانات در قالب مجموعه «ادب الهی» که شامل ۵ جلد کتاب است منتشر شده است. مجموعه کامل این مباحث که به کلیات مباحث تربیتی از دیدگاه اسلام می پردازد در دو نوبت، یکی در سال های ۱۳۷۳ در جلسات عمومی ایشان ایراد شده و بعد از یک وقفه چند ساله، مجدداً در سال ۱۳۸۸ ادامه پیدا کرده است. تعداد این جلسات که بیش از ۱۵۰ جلسه است در پنج جلد منتشر شده است. عناوین این کتاب‌های پنج‌گانه به شرح زیر است: کتاب اول: تادیب نفس؛ کتاب دوم، مبانی تربیت؛ کتاب سوم، تربیت فرزند؛ کتاب چهارم، حیا، موهبتی الهی و کتاب پنجم، تربیت مربی. در بخشی از کتاب سوم این مجموعه با عنوان «تربیت فرزند» می‌خوانیم:«احتیاج به ادب در کسانی که دارای عقل هستند، مانند احتیاج بذر گیاهان به باران است که ا گر باران نبارد، هیچ بذری رشد نخواهد کرد. من تعبیر می‌کنم که تربیت نسبت به بذر الهی، نقش آبیاری را دارد؛ بنابراین هر کودکی که به دنیا می‌آید، در وجودش بذر الهی هست.»

اخلاق خوب از کجا سرچشمه می گیرد؟

کلاس اخلاق

کتاب«کلاس اخلاق» نوشته محمد حسین فرمانی، مجموعه گفتارهای اخلاقی از عالم ربانی آیت‌الله مجتهد تهرانی است. خواننده در این کتاب با مهم‌ترین درس‌های اخلاق روبه رو می‌شود. درس‌هایی که به خواننده یاد می‌دهند چطور می‌توان در دنیای امروز اخلاقی زندگی کرد و در سایه‌ی دین مبین اسلام بود. آیت الله مجتهدی تهرانی، استاد وارسته اخلاق و تربیت، سال‌های زیادی از عمر خود را صرف آموزش و گسترش اخلاق و وارستگی جامعه کرد. همه کسانی که با او همنشین بوده اند وی را فردی مهربان و با عطوفتی وصف ناپذیر می دانند که جاذبه رفتاری و بیان شیرین موعظه اش او را در قلب ها ماندگار کرده است. محمدحسین فرمانی، گردآورنده این کتاب از شاگردان نزدیک آیت الله مجتهدی تهرانی محسوب می شود که با دقت تمام ضمن گردآوری فرمایشات ایشان، آن را به شکل موضوعی دسته بندی کرده است تا به راحتی قابل دسترسی و استفاده برای همگان باشد. این کتاب موضوعات گوناگونی از قبیل توکل، زبان شکر، وسواس، ویژگی بهترین بندگان، ملاک خوب بودن، اهمیت نماز شب، کمک به همسر، رفاقت، سخاوت و بخشندگی، زیبایی فقرا، گریه، خنده رویی، سکوت، صله ی رحم، جوانمردی، خانه ی تنهایی، حیا از مردم، اخلاق خوب، زنهایی که عذاب قبر ندارند، ثواب کردن بعد از مرگ و… را با بیانی ساده برای خوانندگان بازگو می‌کند.

کد خبر 844942
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha